Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος στο Σπούτνικ Festival 2018

 

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος θα απογειωθεί στη Laika Stage του Σπούτνικ Festival, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου!

Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1962 στην Αθήνα. Μια ελληνική ταινία με θέμα τη ζωή ενός μπουζουξή έμελλε να τον σημαδέψει και να μάθει να παίζει μπουζούκι. Από μικρή ηλικία άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μουσικής με τον Παναγιώτη Βεσμεδιώτη και τον Θέμη Παπαβασιλέιου και φωνητικής με τους Φραγκίσκο Βουτσίνο, Τάσο Αποστόλου και Γιώργο Μισαηλίδη.

Ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά το 1985 και από τότε έχει συνεργαστεί με τους: Δήμητρα Γαλάνη, Χάρις Αλεξίου, Χρόνη Αηδονίδη, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Τα Παιδιά από την Πάτρα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βαγγέλη Κορακάκη, Μελίνα Κανά, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Σπανό, Κατερίνα Κούκα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Παντελή Θαλασσινό κ.α.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά εκδόθηκε το 1991 με τίτλο «Μισμαγιά». Στη δισκογραφική του δουλειά, μαζί με τις συμμετοχές του σε άλμπουμ συνεργατών του, μετράει πάνω από 85 δίσκους, με τελευταία τον δίσκο του με τίτλο «Κι Ύστερα έρχεται η Αγάπη».

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος θεωρείται από τους πιο χαρακτηριστικούς τραγουδιστές της εποχής του, μία γνήσια λαϊκή φωνή που ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές του ερμηνείες, με μια σημαντική καριέρα και μια μεγάλη προσωπική δισκογραφία στο χώρο της έντεχνης λαϊκής μουσικής.

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]