Ο Εισβολέας στο Σπούτνικ Festival 2018

 

Ο Εισβολέας θα βρίσκεται το Σάββατο  06/10 στη Sputnik Stage του Σπούτνικ Festival 2018.

Ο Ηλίας Παπανικολός , γεννημένος στις 12 Φεβρουαρίου του 1981, περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Εισβολέας , είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες ράπερς. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ξεκίνησε την εποχή που το hip hop στην Ελλάδα ξεκινούσε τη διαδρομή του και πέρα από τις δυσκολίες και τις «κακουχίες» που θεωρεί ότι περνούσε η κουλτούρα αυτή, πιστεύει ότι κατάφερε με τον τρόπο του να συμβάλει στην άνθηση και την ανύψωσή της. Αυτό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ράπερς είναι, κατά τον ίδιο, “η μεταδοτικότητα και η θετική ενέργεια που δίνει στον κόσμο κάνοντας τον να περνάει καλά και να μπαίνει σε σκέψη!”. Στο περιβάλλον του πιστεύεται ότι τον Εισβολέα διακρίνει η απλότητα και η αμεσότητα του στη μουσική του, που είναι ιδιαίτερη, καθώς πολλές φορές συνδυάζει το hip hop με το ρεμπέτικο, χρησιμοποιώντας διάφορα όργανα της μικρασιατικής κουλτούρας σε συνδυασμό με samples. Ο Εισβολέας έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες του χώρου όπως οι Τακι τσαν , Γέλως, Ρόδες, Μηδενιστής,Ταραξίας,Υποχθόνιος,DJ ALX,Guru, Στίγμα Νεολαίος,Μικρός Κλέφτης, MC Yinka, Eversor, Hatemost,12ος Πίθηκος, Pure Form, Κανών και έχει κυκλοφορήσει δισκογραφικά με Άλφα Γάμα, Τιγρέ Σποράκια, Σκοτεινή Πλευρά.

Ο Εισβολέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κυψέλη. Με το hip hop άρχισε να ασχολείται από 16 χρονών με τις παρέες του. Άλλος έκανε ραπ,ενώ άλλος σάμπλαρε κι έπαιζε. Το έναυσμα ήταν από το μεγαλύτερο αδερφό του και από τους φίλους. Από μικροί άρχισαν με samples και στην πορεία μάθανε και μουσική. Η επιρροή του ήταν κυρίως συγκροτήματα από την Αμερική. Παιδικό όνειρο του Λιάκου ήταν να γίνει φυσικομαθηματικός και αφού δεν κατάφερε να το πραγματοποιήσει ασχολήθηκε με τη μουσική.

Η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά σαν Εισβολέας κυκλοφόρησε το 2004 με τίτλο Μόνο Αγάπη ενώ η συνέχεια είναι καταιγιστική καθώς βγάζει μέχρι το 2009 άλλους έξι δίσκους, ο Τρόπος Ζωής το 2004 , το Με τις πάντες μόνο το 2005 , η Χαλαρουίτα το 2007 , το Αλήθειες Αυθόρμητες το , το Νταλαβέρι με το γνήσιο το 2008 και η Καλή Φάση το 2009.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τις δισκογραφικές ο Λιάκος επιστρέφει πιο δυνατός από πότε και το 2012 βγάζει το δίσκο ο Μύθος καταρρέει. Ο δίσκος έρχεται σε μια ευθεία γραμμή με την εποχή που διανύουμε. Θίγει τους μύθους που κάποιοι έφτιαχναν γύρω από τον εαυτό τους όλα αυτά τα χρόνια, της μουσικής βιομηχανίας με τα cd, τον μύθο των παρουσιαστών στην τηλεόραση και το στημένο και πολυφορεμένο ύφος τον εκπομπών τους. Ο δίσκος περιέχει πολλές ατάκες που αφήνουν ιστορία όπως Τους γραμματείς και τους Φαρισαίους τις χώρας που τους πήραμε χαμπάρι και φωνάζουν βοήθεια, ή “ΟΙ σάπιες συνειδήσεις τελικά είναι Κίρκη,έπρεπε να πτωχεύσουμε για να καταρρεύσουν οι μύθοι;. Επίσης πολλοί θεωρούν αυτόν τον δίσκο του ως diss στον Υποχθόνιο καθώς ήταν γνώστη η κόντρα τους τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα όταν ο τελευταίος υπέγραψε στην Capital Music. Τέλος όλος ο δίσκος είναι σε συνεργασία με τον beatmaker Eversor .

 

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]