Το Αθλητικό Χωριό στο Σπούτνικ Festival 2018

 

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ, ως ομπρέλα πολιτισμού, ξεκίνησε τη λειτουργία του περίπου πριν δύο χρόνια, με στόχο να αναδείξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό μοντέλο, με άξονα την αρχή της αλληλεγγύης και με έμφαση στη σημασία της συλλογικής ζωής και δράσης. Το περιοδικό μας έχει πλέον εκδώσει εννέα τακτικά και δύο θεματικά τεύχη και έχει φτάσει σε κάθε γωνία της χώρας, σε πανεπιστήμια και σχολεία, σε πλατείες και σημεία συνάντησης νέων ανθρώπων. Ο Πολυχώρος πολιτισμού και αλληλεγγύης ΣΠΟΥΤΝΙΚ, στο Μεταξουργείο, αλλά και τα υπόλοιπα στέκια σε όλη την Ελλάδα, έχουν μετατραπεί σε αγαπημένους προορισμούς και χώρους έκφρασης για τη νέα γενιά, πραγματοποιώντας πολυποίκιλες δράσεις, όπως αλληλέγγυα μαθήματα, αθλητικές δραστηριότητες, συλλογικές κουζίνες με πρόσφυγες και μετανάστες, προβολές ταινιών, πολιτικές εκδηλώσεις και φιλοξενώντας άτομα και ομάδες που αναζητούν ένα πεδίο ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας, π.χ. καλλιτεχνικές εκθέσεις, θεατρικές ομάδες, φιλοζωικά bazaar.

Μετά την πρώτη δοκιμαστική μας πτήση και την «Επιστροφή στο μέλλον» του 2016, το «Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» που άφησε το στίγμα του σε αρκετές πόλεις της χώρας το 2017, αλλά και μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη Αντιρατσιστική Γιορτή Diversity πριν λίγους μήνες, ήρθε η ώρα για την τρίτη μας απογείωση.

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2018 «Ταξίδι #3: Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε» θα διεξαχθεί στο Άλσος Στρατού (Γουδή – πλησίον Μετρό Κατεχάκη) στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου.

Μέσα από τη διοργάνωση του, επιδιώκουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τον πολιτισμό, και τον αθλητισμό, την τέχνη και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων, προσεγγίζοντας τα από τη σκοπιά της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο, κουζίνες από όλο τον κόσμο και πολυάριθμες δράσεις θα πλημμυρίσουν για τρεις ημέρες το Άλσος Στρατού, συμβάλλοντας σε μία όμορφη γιορτή αλληλεγγύης και συλλογικής ζωής, μακριά από λογικές ατομικού δρόμου και μαζικοποιημένης διασκέδασης.

Ο αθλητισμός για εμάς είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες έκφρασης και κοινωνικοποίησης των νέων ανθρώπων. αναπτύσσει την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό. Γι αυτό φέτος, αναβαθμίζουμε τις αθλητικές μας δραστηριότητες και σας περιμένουμε όλες και όλους στον χώρο του αθλητισμού και τις 3 μέρες του Σπούτνικ Festival 2018. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ οργανώνουμε για πρώτη φορά ένα «αθλητικό χωριό», έναν δηλαδή ιδιαίτερο και ξεχωριστό χώρο στο φεστιβάλ όπου θα φιλοξενήσουμε αθλητικά σωματεία και ομοσπονδίες, ώστε να μας παρουσιάσουν το έργο και την δράση τους, αλλά και να αναδείξουν τα αθλήματα στα οποία έχουν αναφορά, μέσω επιδείξεων αλλά και με τον ιδιαίτερο και διαφορετικό τρόπο που θα επιλέξουν. Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός είναι και πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας των νέων ανθρώπων, γι αυτό και επιδιώκουμε να φέρουμε σε επαφή τους νέους και τις νέες με όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα, αλλά και να αναδείξουμε το δικό μας πρόταγμα για τον αθλητισμό. Στο αθλητικό χωριό του φεστιβάλ θα διοργανώσουμε επίσης την Κυριακή 7/10 και ώρα 19:30 ανοιχτή συζήτηση, με θέμα: «Ο αθλητισμός στο προσκήνιο. Κοινωνικό δικαίωμα- Ισότιμη πρόσβαση».

Στόχος είναι να αναδείξουμε την δική αφήγηση και το πολιτικό σχέδιο στον χώρο του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού ευρύτερα, με γνώμονα την δημοκρατία, την διαφάνεια και την ισότιμη πρόσβαση όλων στο κοινωνικό αυτό αγαθό. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν:

  1. Συναδινός Ιούλιος, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

  2. Τουτουντζή Μαρίνα, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών

Θα χαιρετίσει ο Γιώργος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων:

Παρασκευή 5/10

19:00 Επίδειξη Laser Run από την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου

19:00 Επίδειξη από την Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

20:00 Σκάκι: Επίδειξη σιμουλτανέ (σ.σ. ένας ισχυρός σκακιστής αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλούς αντιπάλους) από τον πρώην πρωταθλητή Γιώργο Νικολόπουλο

Σάββαρο 6/10

19:00 Επίδειξη Laser Run από την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου

19:00 Επίδειξη από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο

19:00 Επίδειξη ξιφασκίας από το σωματείο «Α.Ο ΠΕΡΣΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ»

20:00 Γρήγορο Σκάκι (τουρνουά μπλιτς 7 γύρων)

Κυριακή 7/10

18:00 Σκάκι – Λύση Προβλημάτων (εύκολα προβλήματα για αρχάριους).

19:30: Εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «Ο αθλητισμός στο προσκήνιο. Κοινωνικό δικαίωμα- Ισότιμη πρόσβαση».

  1. Συναδινός Ιούλιος, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

  2. Τουτουντζή Μαρίνα, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών

Θα χαιρετίσει ο Γιώργος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Αθλητισμού

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2018 «Ταξίδι #3: Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε» είναι εδώ και σας περιμένει όλους/ες.

Δέστε τις ζώνες σας, το τρίτο ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε!

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]