Λογότυπο Σπουτνικ

Βιβλιοπωλείο

Το βιβλιοπωλείο του Σπούτνικ Festival 2019

Το βιβλιοπωλείο θα αποτελέσει, όπως κάθε χρόνο, αναπόσπαστο κομμάτι του Σπούτνικ Festival 2019. Ιδιαίτερα φέτος, πιο ενημερωμένο και πλούσιο από ποτέ, θα δώσει πάμπολλες αφορμές για ανάγνωση και συζήτηση.

Στον χώρο του βιβλιοπωλείου, οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες θα μπορούν να βρουν μια πληθώρα κλασσικών και σύγχρονων τίτλων, από πολιτική ιστορία και θεωρία μέχρι λογοτεχνία και ποίηση. Οι επιλογές θα είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, οπότε μία βόλτα εκεί είναι επιβεβλημένη.

Σας περιμένουμε σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ!

«Στη χώρα των Κλουβιών – Μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές»

Σάββατο 28/9 – 19:00

Βιβλιοπαρουσίαση: «Στη χώρα των κλουβιών – Μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές» του Πάνου Λάμπρου

Με τη βοήθεια του συγγραφέα, και μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες κρατουμένων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, συζητάμε για την κατάσταση των ελληνικών φυλακών, τους άγνωστους κανόνες, τα «αφεντικά» και τους «αόρατους», τα δικαιώματα των φυλακισμένων που συμπιέζονται και την ανθρωπιά που ψάχνει χώρο να αναπνεύσει.

Ένα οδοιπορικό στο ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα, για να χαρτογραφήσουμε τα τεράστια προβλήματα και να θέσουμε τις διεκδικήσεις της επόμενης μέρας, πάντα με γνώμονα τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των κρατουμένων.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εύμαρος.

«Η Χρυσή Αυγή καταρρέει, ο αγώνας συνεχίζεται»

Κυριακή 29/9 – 18:30

Βιβλιοπαρουσίαση: «Ο Αρχηγός – Το αίνιγμα του Ν. Μιχαλολιάκου» του Δημήτρη Ψαρρά

Με τη δίκη της Χρυσής Αυγής να έχει μπει στην τελική ευθεία και το νεοναζιστικό μόρφωμα να είναι εκτός του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Δημήτρης Ψαρράς (Δημοσιογράφος «Εφημερίδα των Συντακτών») θα μας παρουσιάσει το βιβλίο του «Ο Αρχηγός – Το αίνιγμα του Ν. Μιχαλολιάκου», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ.

Με αφορμή το βιβλίο, θα συζητήσουμε για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και για τη μάχη κατά του φασισμού και του ρατσισμού, που δεν εξαντλείται στις αίθουσες του δικαστηρίου, αλλά είναι ένα συνεχές διακύβευμα σε κάθε κοινωνικό χώρο.

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]