Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Σπούτνικ Festival 2019

 

Το τραγούδι μπήκε τυχαία στη ζωή της Φωτεινής Βελεσιώτου, όταν δέχτηκε την πρόταση να τραγουδήσει σε ένα ρεμπέτικο σχήμα το 1983, κάτι που κράτησε σχεδόν 20 χρόνια. Το 2004 ο Μιχάλης Νικολούδης και η Μάγδα Παπαδάκη την καλούν να τραγουδήσει τα τραγούδια τους στο δίσκο με τίτλο «Γυναίκες», στον οποίο συμμετείχε με δύο τραγούδια και η Σωτηρία Λεονάρδου.

Ένα ξεχωριστό μουσικό στέκι, το Καφωδείον Ελληνικό στέγασε τη Φωτεινή Βελεσιώτου για 7 χρόνια. Εκεί την γνώρισε και την αγάπησε το κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Στον χώρο αυτό γνωρίστηκε με τον Γιώργο Καζαντζή (2008) και το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής ήταν το τραγούδι «Μέλισσες» σε στίχους Ελένης Φωτάκη. Το 2009 έρχεται ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος, σε μουσική Γ. Καζαντζή, με τίτλο «Tα παιδιά της άλλης όχθης». Μία ακόμη δισκογραφική δουλειά προκύπτει με τίτλο «Φυλάξου», μαζί με τον Τάσο Γκρους και τον Ιωάννη Πανουτσόπουλο. Συγχρόνως, έχει αρκετές συμμετοχές σε δίσκους νέων συνθετών, αλλά δέχεται και προσκλήσεις σε αφιερώματα για τους Δ. Λάγιο, Σ. Κουγιουμτζή και Κώστα Βίρβο.

Το χειμώνα του 2014 συνεργάζεται στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο με τον Μανώλη Μητσιά, τον Μπάμπη Στόκα και την Παυλίνα Βουλγαράκη και προετοιμάζεται για την καινούρια δισκογραφική της δουλειά με τον Μίνωα Μάτσα και την Ελένη Φωτάκη, η οποία είναι η 4η δισκογραφική της δουλειά, με τίτλο «Είδα του τρελού τα κλάματα», ενώ παράλληλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει και στη χορωδία Καρδίτσας «Ο Αρίων».

Η μαγευτική Φωτεινή Βελεσιώτου, μαζί με τον Σωτήρη Μπαλλά, στην Laika Stage του Φεστιβάλ, το Σάββατο 28/9!

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]