Οι Nebula στην Sputnik Stage του Σπούτνικ Festival 2019

 

Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ, και μετά την επανένωσή τους το 2017, οι Nebula έρχονται να ταράξουν τη σκηνή του σκληρού ψυχεδελικού ήχου με το “Holy Shit” και να θέσουν πάλι τους εαυτούς τους ζωντανά επί σκηνής, κάτι για το οποίο έχουν ξεχωρίσει όσο λίγοι όλα τα χρόνια της θητείας τους.

O κιθαρίστας Eddie Glass και ο drummer Ruben Romano σχημάτισαν τους Nebula το 1997, μετά την αποχώρησή τους από τους πρωτοπόρους της desert rock, Fu Manchu, με τρίτο μέλος τον μπασίστα Mark Abshire. Ο ήχος τους έχει ως βάση το heavy rock με δόσεις ψυχεδέλειας, space – rock αλλά και riffs εμπνευσμένα από τους Black Sabbath. Οι Nebula χαρακτηρίζονται από τον κιθαριστικό ροκ ήχο τους, ενώ ακολουθούν το δρόμο των μουσικών προγόνων τους, όπως ο Jimi Hendrix, οι MC5, οι The Stooges και οι Mudhoney.

Το 2017 το συγκρότημα αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει τρεις από τις σημαντικότερες δισκογραφικές τους δουλειές μέσω της Heavy Psych Sounds Records: το Let It Burn, το To The Center και τα Dos EPs. Στις αρχές του 2019 επανακυκλοφόρησε και το «Charged», ενώ ακολούθησε η ειδική κυκλοφορία του Demos & Outtakes ’98 – ’02. Το καλοκαίρι του 2019 οι Nebula επιστρέφουν όχι μόνο με νέα σύνθεση, αλλά και με το νέο τους άλμπουμ, «Holy Shit»! Το «Holy Shit» δικαιώνει πλήρως την απόφαση της επανένωσης του συγκροτήματος που πήραν τα τρία μέλη το 2017. Τους βρίσκεις ξανά εκεί στο απίθανο space-grunge στοιχείο του «It’ s All Over» ή στο παραληρηματικό «Let’s Get Lost» και στο «Tomorrow Never Comes». Τους βρίσκεις πάλι στο psych «Gates of Eden», αλλά ακόμα και στο ροχαλητό που ακούγεται στην εισαγωγή του γκαζωμένου «Man’s Best Friend» που ανοίγει το άλμπουμ (ο καναπές του στούντιο αποτέλεσε ένα σημείο συντριβής και δημιουργίας).

Από το EP «Let It Burn» το 1998 και το κλασσικό, πλέον, ντεμπούτο άλμπουμ τους, «To The Center», οι Nebula πάντα ήταν «επικίνδυνοι» και λίγο πιο «ζωηροί». Διατηρούν μια ιδιαίτερη μοναδικότητα, με έναν τρόπο που μαρτυρά ότι είναι φτιαγμένοι για αυτό ακριβώς που κάνουν. Με το «Holy Shit», συνεχίζουν να δείχνουν την έντονη πλευρά τους, αλλά δεν προσπαθούν να επαναλάβουν οτιδήποτε από το παρελθόν, είτε πρόκειται για τα πρώτα τους βήματα, είτε το «Heavy Psych» ή το «Charged» (2001), το «Apollo» (2003 ) ή το «Atomic Ritual» (2005). Είναι το έκτο άλμπουμ των Nebula – κάτι για το οποίο ακόμη και οι πιο ένθερμοι οπαδοί δύσκολα μπορούσαν να ελπίζουν. Τα βασικά τραγούδια ολοκληρώθηκαν σε δύο μέρες, στο Mysterious Mammal Studios στο L.A. με τον Matt Lynch (Snail) στο τιμόνι. Τα leads, οι λούπες και τα εφέ έγιναν live από τον Glass και τον Davies, κατά τις ηχογραφήσεις, όπως ακριβώς θα το έκαναν στη σκηνή, ενώ ακολούθησαν μετά τα overdubs όπως τα ήθελαν.

Οι Nebula θα δώσουν ένα μοναδικό live στην Sputnik Stage του Φεστιβάλ, το Σάββατο 28/9!

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]