Ο Max Romeo στην Sputnik Stage του Σπούτνικ Festival 2019

 

Ο Max Romeo έγραψε και τραγούδησε παγκόσμιες επιτυχίες, οι οποίες σημάδεψαν τη χρυσή εποχή της reggae μουσικής, όπως το «War Inna Babylon» ή το «Chase The Devil» (που ερμηνεύτηκε από διεθνείς αστέρες όπως ο Jay-Z και οι The Prodigy).

Σήμερα επιτέλους επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια αποχής. Στα 74 του, το μεγάλο αυτό όνομα της Τζαμαϊκανικής reggae μουσικής θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ «Words from the brave», που κυκλοφόρησε στις 28 Ιουνίου. Ο τίτλος του άλμπουμ μιλάει για το μεγάλο ταξίδι του αυτόχθονα από τη Τζαμάικα, που πήγε στην πρωτεύουσα Kingston, για να κάνει τη δική του καριέρα. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Max Romeo πραγματοποίησε πολλά διαφορετικά βήματα, από το παιδί που εργαζόταν στα χωράφια, μέχρι το γκέτο όπου προσπαθούσε να αφήσει το στίγμα του, και μέχρι τις ραδιοφωνικές επιτυχίες. Σήμερα, θέλησε να στείλει ένα τελικό προειδοποιητικό σήμα στη νέα γενιά.

Η ιστορία του «Words from the brave» ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του 2016 με τους μουσικούς που συνόδευαν τον Max Romeo. Αυτοί ήδη αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα και ακολουθούνταν από περισσότερους μουσικούς της reggae, δημιουργώντας έτσι τους Roots Heritage. Μαζί ηχογράφησαν νέες συνθέσεις, οι οποίες έπεισαν αμέσως τον Max Romeo να κάνει τον επόμενο δίσκο του με αυτή την ορχηστρική βάση. Ο τραγουδιστής και στιχουργός άρχισε να γράφει μόλις επέστρεψε στην Τζαμάικα. Με ιδιαίτερη σοφία, ειλικρίνεια και ταπεινότητα, ο Max Romeo βρίσκει τις λέξεις και μιλάει με κοινή λογική για πολύ επίκαιρες θεματικές, που μας αφορούν όλους/ες. Η φωνή του ηχογραφήθηκε στην Τζαμάικα με συνοδεία χορωδίας και επιπλέον μουσικά όργανα, για να ολοκληρώσει το νέο του πολυαναμενόμενο άλμπουμ.

Ο Max Romeo θα μας ταξιδέψει με τις μελωδίες του στην reggae μουσική της Τζαμάικας, στην Sputnik Stage, την Παρασκευή 27/9!

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]