Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο Σπούτνικ Festival 2019

 

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έρχεται σε επαφή με το τραγούδι και τη μουσική, ιδρύοντας μαζί με άλλους φοιτητές/τριες το συγκρότημα «Νέοι Επιβάτες». Η επιτυχία του συγκροτήματος ανοίγει το δρόμο για μία δισκογραφική πορεία, με πρώτη δουλειά την ανεξάρτητη παραγωγή «Σχετικά Παράνομοι».

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης εκκινεί τη συνεργασία του με την εταιρία Minos, με την οποία συμπορεύεται ως σήμερα, για τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο «Ακροβάτης». Ο δίσκος συναντά θερμή ανταπόκριση και κατατάσσει τον νεαρό καλλιτέχνη σε μία σχολή ποιοτικού σύγχρονου ήχου. Ακολουθούν συναυλιακές συνεργασίες με τον Γ. Μαρκόπουλο και τον Γ. Νταλάρα, ενώ συμμετέχει με τρεις εκτελέσεις στον δίσκο του Ν. Μαμαγκάκη «Μυστικά τραγούδια». Τον Οκτώβρη του 1992, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό δίσκο του «Από Μάρτη Καλοκαίρι», ενώ ήδη τραγουδάει πολύ επιτυχημένα μαζί με την Ελ. Αρβανιτάκη στον «Απόλλωνα». Στη συνέχεια, κυκλοφορούν οι επόμενοι δίσκοι «Έχε το νου σου», «Κλείσε τα μάτια σου και κοίτα», «Εδώ ξυπνούν τα όνειρα», «Πανσέληνη Χώρα» και «Το μέσα μου βουνό», ενώ συμμετέχει σε δίσκους άλλων δημιουργών, όπως ο Γ. Μαρκόπουλος, ο Γ. Ζήκας και ο Γ. Καζαντζής.

Το 2005, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης συναντά την Μελίνα Κανά, τη Γιώτα Νέγκα και τη Μαρία Σπυροπούλου, στο άλμπουμ του Μ. Γαλιάτσου «Του Μάγου τα παιχνίδια» από τη Libra Music. Ένα χρόνο αργότερα, επανέρχεται με την ενδιαφέρουσα δισκογραφική πρόταση «Στα χαμηλά και στα ψηλά» (από την Polytropon), στην οποία συμμετέχουν ο Π. Θεοχαρίδης και η Αλ. Χρυσομάλλη.

Την άνοιξη του 2009 ηχογραφεί τον δίσκο «Πως να αναπνεύσω», με τη συμβολή της νέας τραγουδοποιού Σ. Γεωργαντζή, από την εταιρία παραγωγής ΚΥΜΑ, μία δουλειά που καρποφορεί σειρά επιτυχιών, με κυριότερες το «Ζωή Μισή» και το «Λήθη».

Τα τελευταία χρόνια, πρωταγωνιστεί ή συμμετέχει, μεταξύ άλλων, στους δίσκους «Μια νότα μου χτυπά το τζάμι» (2015), «Κουβέντες με τους ουρανούς» (2016), «Μαύρη μπογιά στο μάρμαρο» (2018) και «Το νησί της φαντασίας» (2019).

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης θα ανέβει στην Sputnik Stage του Φεστιβάλ την Κυριακή 29/9!

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]