Η Ορχήστρα Smyrna στο Σπούτνικ Festival 2019

 

Οι Smyrna είναι μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, αμιγώς γυναικεία, που την αποτελούν 5 κοπέλες – μουσικοί, η Σταυρούλα Βλασοπούλου (τσέλο), η Άντρια Ζήκου (κιθάρα), η Κάλια Καμπούρη (κανονάκι και τραγούδι), η Δανάη Λουκίδη (βιολί και τραγούδι) και η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο – κρουστά – τραγούδι). Συμμετέχουν η Μιχαέλα Αρχοντή στα κρουστά και η Ευγενία Πανταζόγλου στα πνευστά (γκάιντα – κλαρίνο). Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει στην ελληνική μουσική, κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, από δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, αλλά και έργα Σμυρνιών συνθετών.

Toν Μάιο του 2012, σε δική τους παραγωγή, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Smyrna», το οποίο είναι διαθέσιμο στο youtube. Τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Θα τραγουδήσω αγαληνά», η οποία έχει εξαντληθεί και είναι διαθέσιμη μόνο στο διαδίκτυο. Συμμετέχει η Σοφία Μάνου. Τέλη Μαρτίου του 2016 κυκλοφόρησαν το κομμάτι με τίτλο «Συνάντησα την άνοιξη» σε μουσική της Βάσως Αλλαγιάννη και στίχους του Αλέξανδρου Στεφόπουλου, με τη συμμετοχή της Ερωφίλης, που περιλαμβάνεται στη δισκογραφική δουλειά «Τι καλά το λέει τ’αηδόνι». Το Φεβρουάριο του 2017 κυκλοφόρησαν την τρίτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Τι καλά το λέει τ’αηδόνι» σε παραγωγή CosmosArte, η οποία έχει εξαντληθεί και είναι διαθέσιμη μόνο στο διαδίκτυο.

Τον Ιούνιο του 2019 κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου την επανεκτέλεση του κομματιού «Να ΄χε η νύχτα άκρη» σε στίχους της ίδιας και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, επισφραγίζοντας τη συνεργασία τους για επανεκτελέσεις πολύ γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών της που έχουν γίνει επιτυχίες.

Η Ορχήστρα Smyrna θα γεμίσει τη Laika Stage του Σαββάτου (28/9) με τις μελωδίες της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και θα μας ταξιδέψει στους ήχους της Μικράς Ασίας, της Σμύρνης, της Καππαδοκίας, της Κωνσταντινούπολης, της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και του Αιγαίου.

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]