Οι Nightstalker στο Σπούτνικ Festival 2019

 

Οι Nightstalker είναι ελληνικό ροκ συγκρότημα. Κινούνται στον χώρο του stoner rock και desert rock.

Ξεκίνησαν την πορεία τους το 1989 και λίγο αργότερα έκαναν τις πρώτες live εμφανίσεις τους. Οι πρώτες τους συμμετοχές ήταν στις συλλογές «Divin» και «Toxic Babies in a R’n’R land». Το 1994 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τον τίτλο «Side Fx» από την Hitch Hyke Records, ενώ δύο χρόνια αργότερα άλλαξαν δισκογραφική εταιρία και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Use» από την FM Records. Το «Use» επανακυκλοφόρησε το 2006, με την ευκαιρία συμπλήρωσης δέκα ετών δισκογραφικής τους παρουσίας.

Το 2000, μετά την αποχώρηση του Hill, κυκλοφόρησε το «Ritual». Το συγκρότημα είχε πλέον γίνει ιδιαιτέρως γνωστό στην Ελλάδα, κάνοντας support σε πολλά ξένα συγκροτήματα και καταγράφοντας παρουσίες στο εξωτερικό. Τέσσερα χρόνια αργότερα (2004), οι Nightstalker δημιουργούν το «Just a burn» από την Mad Prophets Records, που κυκλοφόρησε σε Ευρώπη και Αμερική. Η μπάντα είχε αλλαγές στη σύνθεσή της, με τις προσθήκες του Αντρέα στο μπάσο (μπασίστας στο συγκρότημα Rotting Christ) και του Τόλη στην κιθάρα. Το 2009 έρχεται το «Superfreak» από την ιστορική εταιρία Meteorcity, ενώ το 2012 ο δίσκος «Dead Rock Commandos» από την Small Stone Records καθιερώνει το συγκρότημα στη συνείδηση του ευρύτερου κοινού. Τον Οκτώβριο του 2016 κυκλοφόρησε το έβδομο άλμπουμ «As Above, So Below», που συνοδεύτηκε από διεθνή περιοδεία του συγκροτήματος.

Οι Nightstalker, μέσα από τις δισκογραφικές δουλειές και τις συνεχείς live εμφανίσεις τους, συνέβαλαν ενεργά στην αναβίωση του rock ρυθμού της δεκαετίας του ’70 και απέκτησαν φήμη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεχίζοντας την δυναμική πορεία τους για πάνω από 20 χρόνια. Χαρακτηριστικά στοιχεία της μουσικής τους είναι ο βαρύς ήχος, ο groovy ρυθμός, η έντονη παρουσία μπάσου και οι rock ‘n’ roll επιρροές, σε συνδυασμό με τα δυναμικά φωνητικά και τις ιδιαίτερες μελωδίες τους.

Οι Nightstalker θα συνταράξουν την Sputnik Stage του Φεστιβάλ το Σάββατο 28/9!

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]