Σπούτνικ Festival 2022 «Ταξίδι #5: Σε τροχιά ανατροπής»

 

Μετά από 3 χρόνια και 4 φεστιβάλ που άφησαν το στίγμα τους στην πολιτιστική ζωή της χώρας, ο δορυφόρος μας ετοιμάζεται για το 5ο ταξίδι του! 

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ, ως ομπρέλα πολιτισμού, ξεκίνησε το ταξίδι του το 2016, με στόχο να αναδείξει ένα διαφορετικό πολιτιστικό μοντέλο, με άξονα την αρχή της αλληλεγγύης και με έμφαση στη σημασία της συλλογικής ζωής και δράσης. 

Μια γιορτή με πολιτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, workshops, παιδότοπο, μεταναστευτικές κουζίνες από όλο τον κόσμο και φυσικά πολλές συναυλίες στις 2 σκηνές του πιο όμορφου φεστιβάλ της πόλης!

Η πρώτη δοκιμαστική μας πτήση «Επιστροφή στο μέλλον» του 2016, το «Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» που άφησε το στίγμα του σε αρκετές πόλεις της χώρας το 2017, η ιδιαίτερα επιτυχημένη Αντιρατσιστική Γιορτή Diversity την άνοιξη του 2017, το «Ταξίδι #3: Φτιάχνουμε τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε» του 2018 και το 4ο Ταξίδι του ΣΠΟΥΤΝΙΚ «Έφοδος στον Ουρανό» μας φέρνουν στο φετινό ταξίδι #5, σε τροχιά ανατροπής! Στον δρόμο που χαράσσουν τα όνειρά μας, ξαναγράφουμε με νότες τη ζωή μας και δίνουμε μορφή σε ένα μέλλον που θα μας χωράει όλες και όλους.

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2022 «Ταξίδι #5: σε τροχιά ανατροπής» θα διεξαχθεί στο Άλσος Στρατού (Γουδή – πλησίον Μετρό Κατεχάκη) 9-11 Σεπτεμβρίου.

Μέσα από τη διοργάνωση του, επιδιώκουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τον πολιτισμό, την τέχνη και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων. Μέσα από εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκθέσεις, αλλά και έχοντας μαζί μας συλλογικότητες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, έχουμε σκοπό να αναδείξουμε όσα θεωρούμε σημαντικά. 

Συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο και πολυάριθμες δράσεις θα πλημμυρίσουν για τρεις ημέρες το Άλσος Στρατού, συμβάλλοντας σε μία όμορφη γιορτή αλληλεγγύης και συλλογικής ζωής, μακριά από λογικές ατομικού δρόμου και μαζικοποιημένης διασκέδασης.

Από το Φεστιβάλ μας δεν θα λείπουν φυσικά οι μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες, οι LGBTQI+ οργανώσεις, οι δομές αλληλεγγύης, οι ομάδες που ασχολούνται με το gaming και τις νέες τεχνολογίες, οι φορείς που δραστηριοποιούνται στο περιβάλλον και την κλιματική κρίση, ξένες αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τα εγχειρήματα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, οι άνεργοι/ες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι/ες, αλλά και κάθε συλλογικότητα που διεκδικεί τα δικαιώματά της. Κεντρική μας προτεραιότητα αποτελεί να δώσουμε χώρο σε νέους και νέες να δημιουργήσουν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν στους επισκέπτες διόδους εναλλακτικής ψυχαγωγίας και προβληματισμού.

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2022 «Ταξίδι #5: σε τροχιά ανατροπής: ξαναγράφουμε με νότες τη ζωή μας» είναι εδώ και σας περιμένει όλους/ες.

Stay tuned – Δέστε τις ζώνες σας!

Το ταξίδι τώρα ξεκινά!

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]