Η Μαριώ στο Σπούτνικ Festival 2017

 

Η μεγάλη ρεμπέτισσα του ελληνικού τραγουδιού, η Μαριώ, θα βρίσκεται στις 6/10 στη Laika Stage του Σπούτνικ Festival 2017.

Η Μαριώ γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1945. Το πλήρες όνομα της ρεμπέτισσας της Θεσσαλονίκης είναι Μαρία Κωνσταντινίδου-Σταματίου και πρόκειται για μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού. Η Μαριώ βαφτίστηκε στη μουσική από τα 13 της, τραγουδώντας και παίζοντας ακορντεόν δίπλα στον πατέρα της, που ήταν επίσης μουσικός.

Με βάση τη Θεσσαλονίκη έχει περιοδεύσει στις περισσότερες ελληνικές πόλεις, καθώς και την Ευρώπη, Σκανδιναβία και Αμερική. Πρωτοβγήκε στο πάλκο τραγουδώντας Δερβενιώτη και Βίρβο και είχε την τύχη να τραγουδήσει δίπλα στον Μάρκο Βαμβακάρη.

Συμμετείχε στους δίσκους “Η Θεσσαλονίκη στα Ρεμπέτικα” και “Η Θεσσαλονίκη στα Ρεμπέτικα Νο 2”, (οι πρώτες ανθολογήσεις ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών με θέμα τη Θεσσαλονίκη), “Σβήστα Όλα”, “Πάμε Τσάρκα”, “Ρεμπέτικο Τραγούδι 1935 – 1959”, “Ο Αραμπάς”, “Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη”.

Συμμετείχε ως κεντρική ερμηνεύτρια στην παρουσίαση ανθολογίας τραγουδιών των Καφέ-Αμάν με τίτλο “Της Ασιάτιδος Μούσης Ερασταί”, αναδεικνύοντας με την ερμηνεία της την ομορφιά και την ουσία της ανατολίτικης ρίζας του λαϊκού μας πολιτισμού. Επίσης στους δίσκους “Τακίμια”, “Μικρές Αγγελίες”, “The Grand Dame from Greece”, “Τα Λαλεδάκια”, “Στο Περιβόλι τ’ ουρανού”, “Μπιτ Παζάρ”.

Το 1999 επιλέχθηκε από τον συντονιστικό οργανισμό όλων των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Μουσικής του Κόσμου (European Forum Of World Music Festivals) ως η σημαντικότερη Περιοδεύουσα Καλλιτέχνις για το 1999 (Touring Artist of the Year). Την ίδια χρονιά ο δίσκος της “The Grand Dame From Greece” μπήκε στο Top 20 του European World Music Charts για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο.

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]