Η Chantal Mouffe στο ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival 2016

 

Η Chantal Mouffe πραγματοποίησε τις σπουδές της στα Πανεπιστήμια της Louvain, στο Παρίσι και σε αυτό του Essex, ενώ έχει συνεργαστεί με πληθώρα άλλων ιδρυμάτων ανά τον κόσμο(Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική). Επιπλέον, έχει κάνει παραδόσεις σε Πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Cornell, το Princeton και το CNRS. Την περίοδο 1989 – 1995 εργάστηκε ως υπεύθυνη Προγράμματος στο Collège International de Philosophie στο Παρίσι. Επί του παρόντος κατέχει έδρα στο τμήμα Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, του Πανεπιστημίου του Westminster, όπου διευθύνει το κέντρο Μελέτης για τη Δημοκρατία.

Μεταξύ των σημαντικότερων έργων της είναι το Ηγεμονία και Σοσιαλιστική Στρατηγική. Η Chantal Mouffe θεωρείται μία από τις σημαντικότερες θεωρητικούς της μεταμαρξιστικής σκέψης και της σύγχρονης πολιτικής θεωρίας. Μαζί με τον Ernesto laclau συνέβαλαν στην ανάπτυξη του τμήματος Ανάλυσης Λόγου του Πανεπιστημίου του Essex.

H Mouffe συνέβαλε στην ανάπτυξη της σημερινής αντίληψης της ριζοσπαστικής Αριστεράς για τη Δημοκρατία και την επανανοηματοδότηση του Λαϊκού.

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]