Οι Gadjo Dilo στο Σπούτνικ Festival 2017

 

Την Παρασκευή 6/10 το Sputnik Stage συναντά τους Gadjo Dilo!
 
Μια μπάντα βγαλμένη κυριολεκτικά από ταινία! Ήταν η ομώνυμη ταινία, “ο παλαβιάρης μη τσιγγάνος” όπως είναι η ελληνική μετάφρασή της, η οποία αποτέλεσε την έμπνευση για να ανακαλύψουν “οι τρελοί μπαλαμοί, […] μέσα στο πολύχρωμο σύμπαν της gypsy jazz τις μνήμες και τα αρώματα του τόπου μας.”
 
6 άνθρωποι γίνονται ένα μέσω της κοινής τους αγάπης για την μουσική. Και κάπως έτσι, το 2009 δημιουργούνται οι Gadjo Dilo · μια ευχάριστη και ξεχωριστή πραγματικότητα στην εγχώρια μουσική σκηνή. Οι κιθάρες των Κ. Μητρόπουλου και Σ. Πομόνη, το κοντραμπάσο του Ν. Βλάχου, το βιολί του Σ. Χρυσοβιτσάνου, το ακορντεόν του Γ. Τσιατσούλη και τα φωνητικά της Η. Τσαπατσάρη υπόσχονται να μας ταξιδέψουν με τις διασκευές τους στις δεκαετίες του 30 και του 40, είτε αυτό σημαίνει gipsy jazz & swing, είτε αυτό σημαίνει λαϊκά και ρεμπέτικα, είτε ένα πάντρεμα των δύο μουσικών και παραδόσεων!
 
Η εξαμελής μπάντα με 4 δικά της άλμπουμ, αλλά και συμμετοχές σε συλλογικά άλμπουμ και ταινίες, lives τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποτελεί από τα πλέον ενδιαφέροντα και παραγωγικά σχήματα του τόπου μας! Με επιρροές από Τσιτσάνη και Χιώτη μέχρι Django Rheinhardt αλλά και την σύνθεση των επιρροών αυτών μέσω του ταλέντου στον αυτοσχεδιασμό αλλά και την πραγματική αγάπη για αυτά τα είδη μουσικών, προκύπτει αυτός ο χαρακτηριστικός δυναμικός ήχος, σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος.

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]