Παράσταση κουκλοθεάτρου

 

Σάββατο 6 Οκτώβρη στις 19:30 στο χώρο του παιδότοπου στο Σπούτνικ Festival 2018

παράσταση κουκλοθεάτρου με εκπαιδευτικό θέμα:

Ο φίλος μου ο Τόμπυ”

απο την θεατρική ομάδα “ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ”

«Ο φίλος μου ο Τόμπυ είναι ένας σκύλος όπως όλοι οι άλλοι. Του αρέσει να γαβγίζει, να παίζει με το μπαλάκι του και να ξεκοκαλίζει μία μπριζόλα. Μόνο που ο Τόμπυ είναι ιδιαίτερος: κάποτε τον είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο και τώρα έχει ένα σιδερένιο πόδι. Μη φοβάστε όμως! Σε τίποτα δεν τον εμποδίζει αυτό το σιδερένιο πόδι. Μέχρι που στο σχολείο του (ναι, γιατί πάει σχολείο, μαζί με τα υπόλοιπα ζωάκια), εμφανίζεται ένας καινούργιος σκύλος, ο Γουλφ, που προσπαθεί να τον πείσει ότι δεν είναι σκύλος, αφού δεν έχει τέσσερα πόδια. Τι είναι λοιπόν ο Τόμπυ;».

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 8 ετών και ασχολείται, με χιούμορ και προβληματισμό, με το πολύ ευαίσθητο θέμα της παρουσίας ενός παιδιού με ειδικές ικανότητες στο σχολείο. Την ίδια στιγμή, μέσα από τις κούκλες και τη μουσική, το παιδί έρχεται σε επαφή με ερωτήματα όπως «ποιος/ ποια είμαι;» και «τι θέλω;», αλλά και με ζητήματα όπως η διαφορετικότητα, η φιλία και η αγάπη για τα ζώα. Η κούκλα και το κουκλοθέατρο είναι ένα από τα πλέον κατάλληλα εκπαιδευτικά εργαλεία για τα παιδιά της νηπιακής ηλικίας, αλλά και των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

Θεατρική Ομάδα “ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ”

Η θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ αποτελείται από αποφοίτους της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. και του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ. και λειτουργεί από το 2011 με συντονιστή τον Τάσο Αγγελόπουλο. Στα χρόνια λειτουργίας της, η ομάδα έχει συνεργαστεί
με ιστορικά σχήματα, όπως η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» στη Θεσσαλονίκη
και το «Θέατρο Πόρτα» στην Αθήνα, ενώ δραστηριότητές της έχουν φιλοξενηθεί από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το θέατρο «Black Box» (στη Θεσσαλονίκη) και το θέατρο «Φούρνος» (στην Αθήνα).

Έχει συμμετάσχει στα «47α Δημήτρια» (Θεσσαλονίκη, 2012), στο «Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου» (Κιλκίς, 2015 και 2016), στις εκδηλώσεις «Θεσσαλονίκη  – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και στο φεστιβάλ «BITEF Poliphony» (Βελιγράδι, Σερβία).

Ταυτόχρονα με τις θεατρικές παραστάσεις, η θεατρική ομάδα ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ ασχολείται με τον σχεδιασμό και την εκτέλεση θεατροπαιδαγωγικών προγραμμάτων, ενώ διοργανώνει θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικές.

Στοιχεία Επικοινωνίας

fb: Παπαλάνγκι -Papalangki Theatre

www.papalangki.gr

Σάββατο 6 Οκτώβρη στις 21:00

Το μαγικότσιρκο” απο την ομάδα “Kokoika”

Σύγχρονο τσίρκο με πινελιές από το παραδοσιακό.

Στεφάνια αιωρούνται, κρίκοι γίνονται μπουρμπουλήθρες ενώ κρυστάλλινες μπάλες μεταμορφώνονται άλλωτε σε σκουλήκια, σε πεταλούδες και άλλωτε σε διαμάντια. Στο “Μαγικότσιρκο” τα αντικείμενα χορεύουν, ισορροπούν στα πιο απίθανα σημεία και αιωρούνται στον αέρα. Τέλος, φωτεινά αντικείμενα έρχονται να κλείσουν το μαγικό αυτό ταξίδι με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο!

Μία παράσταση με μεγάλη δόση φαντασίας και τεχνικής, με το παραδοσιακό να συναντά το σύγχρονο και τη μαγεία του τσίρκου να αποκαλύπτεται…

Η ομάδα “Kokoika”

Η ομάδα “Kokoika” δημιουργήθηκε το 2012 με αφορμή την εικαστική παράσταση “OPUS 1”. Μελετά και διαπραγματεύεται τη σχέση του ρυθμού και της κίνησης των αντικειμένων καθώς και την λειτουργική τους ένωση. Η ομάδα κινείται στο χώρο του σύγχρονου τσίρκου αναπτύσσοντας τη δική της γλώσσα θεάματος η οποία προκύπτει από το συνδυασμό του τσίρκου, της μουσικής, του σωματικού θεάτρου και του θεάτρου αντικειμένων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

fb.com/kokoika

http://www.kokoika.com

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]