Το BLOCΟ Μαθητών στο Σπούτνικ Festival 2017

 

Το ΣΠΟΥΤΝΙΚ, ένα περιοδικό πολιτισμού, πολιτικής και αλληλεγγύης, είναι από την αρχή ένα εγχείρημα, το οποίο ξεκινά από νέους ανθρώπους και απευθύνεται σε νέους ανθρώπους. Η κυκλοφορία του περιοδικού, καθώς και οι δράσεις στα στέκια που έχουμε δημιουργήσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους και νέες με παρόμοιες «ανησυχίες» και προβληματισμούς.

Το Σπούτνικ Festival 2017 «#2: Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» φιλοδοξεί να δώσει χώρο σε μαθητές και μαθήτριες, για να συζητήσουν, να διασκεδάσουν και να έρθουν σε επαφή με ένα εναλλακτικό πολιτιστικό πρότυπο. Σε αυτό το πλαίσιο, στη φετινή μας διοργάνωση θα συμμετάσχει το BLOCO Μαθητών, μία μαθητική συλλογικότητα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που διεκδικεί ένα ανοικτό και δημοκρατικό σχολείο, ενώ δραστηριοποιείται σε θέματα αντιφασισμού, αντιρατσισμού και αλληλεγγύης.

Το Σάββατο 7/10, από τις 19:00 και μετά, θα στηθεί το Bloco Stage, δημιουργώντας την πιο όμορφη και πολύχρωμη γωνιά του Φεστιβάλ.

Το BLOCO Μαθητών ανοίγει το ζήτημα «Διαπολιτισμική εκπαίδευση: Ανοικτό σχολείο για όλους και όλες». Στη συζήτηση παρεμβαίνουν οι:

– Λευτέρης Κωνσταντινίδης, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Επιστημόνων Ρομά

– Μαρία Βουλγαρίδου, Συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας Σχιστού

– Βάλια Καραφέρη, Γραμματέας Δ’ ΕΛΜΕ

– Εκπρόσωπος από το Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

Θα ακολουθήσει live με νεανικές μπάντες:

– Παραθέτης

– By Suspense

– Sunday Afternoon

Την ίδια στιγμή, στο Bloco Stage θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη για τα προσφυγόπουλα και θα φιλοξενούνται εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

 

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]