«Η κα Αστροφυσική και τα όνειρα των αστεριών»

 

«Η κα Αστροφυσική και τα όνειρα των αστεριών»

Διαδραστικό Θεατραναλόγιο της Αλεξίας Πετροπούλου

 Την Κυριακή 7 Οκτώβρη στις 19:30 στο χώρο του παιδότοπου στο Σπούτνικ Festival 2018!

«Η κα Αστροφυσική και τα όνειρα των αστεριών» γράφτηκε για να παρουσιαστεί μια διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση γνώσης για την επιστήμη της Αστρονομίας και της Αστροφυσικής για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους.

Το βιβλίο που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 από τον εκδοτικό οίκο Ι.Σ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ αλλά και η παράσταση του θεατρικού έργου δίνουν τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη θεατρική δράση προσφέροντας του γνώση και αναζήτηση για τις βαθμίδες της εκπαίδευσης των θετικών επιστημών αλλά και της φιλοσοφίας διευρύνοντας τον ορίζοντα της γνώσης του παιδιού μέσω διαφόρων εννοιών της επιστήμης παραστατικά δοσμένες αλλά και μέσω προβολής εικόνων από το σύμπαν καθώς και κινούμενων σχεδίων για την κατανόηση του ηλιακού μας συστήματος και του πλανήτη μας.

Με πρωτότυπη μουσική σύμφωνη και αρμονική με τη θεματική του έργου η «κα Αστροφυσική και τα όνειρα των αστεριών.

Θεωρούμε και ελπίζουμε ότι η παρακολούθηση αυτής της παράστασης θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν πολύτιμες ικανότητες, όπως την παρατηρητικότητα, αλλά και την κατανόηση των παρατηρήσεων καθώς και τις βασικές αρχές της υλιστικής σκέψης. Τέλος το παιδί που θα το τραβήξει «Η κα Αστροφυσική και τα όνειρα των αστεριών»  και κατ’ επέκταση η Αστρονομία θα παρακολουθήσει και θα μελετήσει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τη Γεωγραφία, τη Φυσιογνωσία, τα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία, καθώς και άλλα σχετικά μαθήματα.

Ίσως αναρωτηθείτε μήπως το παρόν πόνημα μου θα είναι κατανοητό στα παιδιά της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης;

Οι επιστήμονες διαθέτουν σήμερα μια στερεή βάση για να μας διαβεβαιώσουν ότι στα παιδιά Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να αναπτυχθεί όχι μόνο η εποπτική, αλλά, ως ένα βαθμό, και η αφηρημένη σκέψη, τις περισσότερες φορές με μεγαλύτερη ευκολία από ότι στους μεγαλύτερους.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Alexia.petropoulou@gmail.com

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]