«Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!» – Η θεατρική ομάδα «ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ» στο Σπούτνικ Festival 2019

 

Σάββατο 28/9

19:30 Παράσταση κουκλοθεάτρου με εκπαιδευτικό θέμα: «Ο φίλος μου ο Τόμπυ και το Μαύρο πρόβατο» από την Θεατρική Ομάδα «ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ»

«Το Μαύρο πρόβατο δεν μπορεί να χορέψει τόσο καλά μπαλέτο. Τι σόι πρόβατο, όμως, είναι αυτό, που δεν χορεύει μπαλέτο, αφού όλα τα πρόβατα στο σχολείο χορεύουν μπαλέτο; Μήπως δεν του αρέσει στην πραγματικότητα και είναι καλός σε κάτι διαφορετικό; Και πώς ο Μπέρυ – γιατί αυτό είναι το όνομά του, και όχι Μαύρο πρόβατο – θα ανακαλύψει τι μπορεί να κάνει καλά;».

Η θεατρική ομάδα «ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ», κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020, παρουσιάζει στην Αθήνα και τις γύρω περιοχές, τη δεύτερη παράσταση της σειράς με ήρωες τον σκύλο Τόμπυ, τους φίλους του και αρκετούς καινούργιους χαρακτήρες. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 8 ετών και ασχολείται, με χιούμορ και προβληματισμό, με το θέμα της διαφορετικότητας. Την ίδια στιγμή, μέσα από τις κούκλες και τη μουσική, το παιδί έρχεται σε επαφή με ερωτήματα όπως «ποιος/ποια είμαι;» και «τι θέλω;», αλλά και με ζητήματα όπως η φιλία και η αγάπη για τα ζώα.

Η παράσταση διαρκεί περίπου 40 λεπτά και παίζεται από σχολείο σε σχολείο και από τάξη σε τάξη. Έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας με προτεινόμενα θεάματα www.e-yliko.gr.

Ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο: Λέλα Μεντεκίδου – Τάσος Αγγελόπουλος

Σκηνοθεσία: Τάσος Αγγελόπουλος

Κούκλες (σχεδιασμός και κατασκευή): Δήμητρα Γιοβάνη

Παίζουν: Μαρία Κωνσταντά – Έλλη Σαρρή – Χρήστος Τσαβλίδης

Θεατρική Ομάδα «ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ»

Η θεατρική ομάδα «ΠΑΠΑΛΑΝΓΚΙ» από το 2011 ειδικεύεται σε παραστάσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Έχει εισάγει στην Ελλάδα το θέατρο στη σχολική τάξη και το εφηβικό θέατρο στο δρόμο, ενώ έχει συνεργαστεί με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» και το Θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου. Ο Τάσος Αγγελόπουλος είναι διδάκτορας του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ. Διδάσκει το μάθημα «Θεατρικό Παιχνίδι» στο Τμήμα Θεάτρου Α.Π.Θ. και στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης). Είναι σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και εμψυχωτής προγραμμάτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Το βιβλίο του «Παίζοντας θέατρο. Ασκήσεις και παιχνίδια για τη θεατρική αγωγή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σοφία».

Στοιχεία Επικοινωνίας

fb: Παπαλάνγκι – Papalangki Theatre

www.papalangki.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 6978419068

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]