«Εκτόξευση στο Διάστημα» – Η ομάδα «Kokoika» στο Σπούτνικ Festival 2019

 

Κυριακή 29/9

19:30 Εργαστήρι: «Οι μικροί ζογκλέρ» από την ομάδα «Kokoika»

Σύγχρονο τσίρκο με πινελιές από το παραδοσιακό. Σε αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά γνωρίζουν τα πιο χαρακτηριστικά παιχνίδια δεξιότητας (juggling).

Μπάλες, μαντήλια, κορίνες, στεφάνια, καπέλα, μπαστούνια γίνονται αρχικά αντικείμενα προς πειραματισμό και στη συνέχεια τα παιδιά μαθαίνουν, ενώ παίζουν μοτίβα και τεχνικές της ζογκλερικής τέχνης, όπως το παιχνίδι με τα τρία αντικείμενα, πετάγματα, ισορροπίες, πτώσεις.

Στο τέλος κάθε εργαστηρίου, «Οι μικροί ζογκλέρ» γίνονται οι ίδιοι δημιουργοί και φτιάχνουν τις δικές τους ατομικές και ομαδικές συνθέσεις.

20:30 Παράσταση: «Το μαγικότσιρκο» από την ομάδα «Kokoika»

Στεφάνια αιωρούνται, κρίκοι γίνονται μπουρμπουλήθρες, κρυστάλλινες μπάλες μεταμορφώνονται άλλοτε σε σκουλήκια ή πεταλούδες και άλλοτε σε διαμάντια. Στο «Μαγικότσιρκο», τα αντικείμενα χορεύουν, ισορροπούν στα πιο απίθανα σημεία και αιωρούνται στον αέρα.

Τέλος, φωτεινά αντικείμενα και φωτιές έρχονται να κλείσουν το μαγικό αυτό ταξίδι με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο! Μία παράσταση με μεγάλη δόση φαντασίας και τεχνικής, με το παραδοσιακό να συναντά το σύγχρονο και τη μαγεία του τσίρκου να αποκαλύπτεται.

Η ομάδα «Kokoika»

Η ομάδα «Kokoika» δημιουργήθηκε το 2012, με αφορμή την εικαστική παράσταση «OPUS 1». Μελετά και διαπραγματεύεται τη σχέση του ρυθμού και της κίνησης των αντικειμένων, καθώς και τη λειτουργική τους ένωση. Η ομάδα κινείται στον χώρο του σύγχρονου τσίρκου, αναπτύσσοντας τη δική της γλώσσα θεάματος, η οποία προκύπτει από το συνδυασμό του τσίρκου, της μουσικής, του σωματικού θεάτρου και του θεάτρου αντικειμένων.

 

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]