Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Σπούτνικ Festival 2018

 

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, θα εμφανιστούν στη Laika Stage του Σπούτνικ Festival, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Είναι ένα λαϊκό – παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα που ξεκίνησε την πορεία του το 1979.

Το συγκρότημα αποτελείται από έξι βασικά μέλη. Τον Αργύρη Μπακιρτζή στη φωνή, τον Κώστα Βόμβολο στο ακορντεόν και το κανονάκι, τον Μιχάλη Σιγανίδη στο κοντραμπάσο, το μαντολίνο και τη φωνή, τον Φλώρο Φλωρίδη στο σαξόφωνο και το κλαρίνο, τον Κώστα Σιδέρη στην κιθάρα, τον τζουρά και τη φωνή και τον Γιώργο Τακματζόγλου στην κιθάρα και τη φωνή.

Έχουν όμως πολλούς συνεργάτες κύριους και περιφερειακούς. Μεταξύ αυτών ο Διονύσης Ρούσσος, ο Άκης Αμπαστάδος, οι ΡΟΞ, η μπάντα της Φλώρινας, αλλά και ο τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας.

Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1981 με τίτλο «Χειμερινοί Κολυμβητές», ενώ το Δεκέμβρη του 2005 κυκλοφόρησε ο έκτος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο «Η Μαστοράντζα του Ερντεμπίλ», μια συλλογή με 14 ιστορικά τραγούδια του Ε. Ζάχου Παπαζαχαρίου. Η βαθιά γνώση των νεότερων Βαλκανίων του Ε. Ζάχου, σε συνδυασμό με τους γνωστούς μουσικούς κώδικες επικοινωνίας των Χειμερινών Κολυμβητών συνθέτους ένα μουσικό ταξίδι ανιχνεύοντας ό,τι ενώνει τους λαούς και όχι ό,τι τους χωρίζει. Η συλλογή αυτή κέρδισε το βραβείο του καλύτερου συγκροτήματος για το έντεχνο τραγούδι στην 5η Απονομή των Μουσικών Βραβείων Αρίων. Το 2009 κυκλοφόρησε η τελευταία τους –προς το παρόν- συλλογή με τίτλο «23 Κόκκινα Φώτα».

Copyright © 2016 Spoutnik.gr

Μυλλέρου & Κεραμεικού (Πλατεία Αυδή)
210-5200883    [email protected]